Handgranaat naar hotel bij Vondelpark gegooid

Afgelopen nacht heeft de politie een handgranaat aangetroffen voor een hotel aan de Korte van Eeghenstraat, nabij één van de zuidelijke ingangen van het Vondelpark in Amsterdam.

Een medewerker van het hotel hoorde even voor 02:30 uur gerommel bij de voordeur. Eenmaal buiten zag hij een voorwerp liggen, dat later een niet ontplofte handgranaat bleek te zijn. Ter plaatse heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie het voorwerp ontmanteld en verwijderd. De recherche doet onderzoek naar de toedracht van het voorval. 

Het vermoeden bestaat dat de handgranaat is gegooid door één persoon. Deze persoon vertrok vervolgens op een donkerkleurige snorfiets of scooter over de Van Eeghenstraat richting de Jacob Obrechtstraat. Het gaat om een man met licht getinte huidskleur en een slank postuur. Hij droeg een donker jack met een witte rand in het midden, donkere broek en een petje. 

Afgelopen nacht is aan de Lemelerbergweg in Amsterdam Zuidoost ook een explosief aangetroffen. De recherche gaat op dit moment niet uit van een verband.

Lees ook: Explosief aangetroffen in Amsterdam Zuidoost


De politie is op zoek naar getuigen. Deze kunnen zich melden via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook kun je gebruik maken van het tipformulier op de website, of van de vernieuwde politie-app. 

Handgranaat naar hotel bij Vondelpark gegooid (Foto: Stockfoto Politie)
Handgranaat naar hotel bij Vondelpark gegooid (Foto: Stockfoto Politie)