Artis wordt naast rook- ook vleesvrij

In tegenstelling tot de dieren, kunnen bezoekers van Artis in de toekomst geen vlees meer eten in de dierentuin. Dat meldt AT5 op haar website. 

Artis trekt 160 miljoen euro uit om de dierentuin duurzamer en diervriendelijker te maken. En één van de plannen is een volledig vegetarische menukaart. 'We zorgen voor alternatieven voor vlees, zoals onze hamburgers die voor de helft bestaan uit oesterzwammen', legt Artis-directeur Rembrandt Sutorius uit aan Het Parool.

Daarmee wil de dierentuin het goede voorbeeld geven. Ook het rookvrij maken van het park en het weren van petflessen hoort bij de plannen. Onlangs ontstond er grote druk vanuit de politiek voor een rookvrije dierentuin. 'Dat doen we stap voor stap', zegt Sutorius.

Afscheid van dierensoorten
Daarnaast moeten ook nog de verblijven voor de dieren worden verbeterd. Zo wordt er nagedacht over een nieuwe huisvesting voor de uilen, de zeeleeuwen en de gorilla's.

Van sommige soorten wordt zelfs helemaal afscheid genomen, zodat er minder dieren in het park gehuisvest worden. De dierentuin heeft dan vervolgens meer plek om onderdak te bieden aan organisaties die zich bezighouden met natuur en milieu. Met de veranderingen hoopt de dierentuin een internationale voorloper te worden op het gebied van dierenwelzijn, natuurbehoud en duurzaamheid.