Uitslag Feyenoord - PEC Zwolle

Feyenoord heeft de Eredivisie hervat met een thuiszege op PEC Zwolle. Nicolai Jörgensen maakte zijn eerste goal van dit seizoen.

De Rotterdammers namen in De Kuip meteen het initiatief en in de openingsfase waren er al kansen voor Tonny Vilhena, Sam Larsson en Jeremiah St. Juste. Ook Nicolai Jörgensen, die voor de interlandperiode zijn eerste volledige wedstrijd van dit seizoen speelde, had kunnen scoren. De Deen werd met een handig balletje met buitenkant links bediend door Steven Berghuis.

Het duurde nog geen twintig minuten voordat Feyenoord toch de leiding nam. Jordy Clasie nam een afvallende bal uit een hoekschop ineens op de pantoffel en van een meter of twintig knalde hij de bal met een fraaie boog in het Zwolse doel. Voor de kleine middenvelder zijn eerste Feyenoord-doelpunt sinds zijn terugkeer in Rotterdam.

Feyenoord bleef kansen creëren en Jörgensen had na ruim een halfuur de pech dat zijn schot van buiten de zestien op de paal eindigde. Nadat keeper Justin Bijlow moest ingrijpen bij een kans voor PEC-spits Gianluca Scamacca, maakte Jörgensen alsnog 2-0. De Scandinaviër kon binnenkoppen uit een hoekschop van Berghuis.

In de tweede helft oogde de thuisploeg vervolgens wat slap en ongeïnspireerd. Via onder meer Scamacca en Mike van Duinen creëerde PEC Zwolle het nodige gevaar. De grootste kans was voor Thomas Lam, die met zijn schot de kruising raakte. Na een combinatie met Robin van Persie raakte vervolgens ook Larsson de paal.

Toen Berghuis op aangeven van Vilhena even later zijn vijftigste doelpunt in de Eredivisie maakte, was de wedstrijd toch beslist: 3-0. Feyenoord blijft daardoor in het spoor van Ajax. De Amsterdammers hebben twee punten meer en PSV nog steeds zeven. PEC Zwolle bezet nu de elfde plaats.