Uitslag PSV - FC Emmen

PSV heeft zaterdagavond ook de negende competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Op eigen veld had het geen kind aan FC Emmen.

PSV begon rustig aan de wedstrijd en kreeg na zeven minuten de eerste grote kans. Nick Viergever kopte uit een hoekschop over. In de twaalfde minuut nam de thuisploeg de voorsprong. Na een snelle uitbraak gaf Steven Bergwijn de bal aan Gastón Pereiro en de Uruguayaan schoot droog raak: 1-0. Nog binnen het half uur leek de wedstrijd gespeeld. Uit een prachtige voorzet van Hirving Lozano kopte Luuk de Jong raak: 2-0. Het was de vijfde competitiewedstrijd op rij waarin de spits wist te scoren.

De koploper van de Eredivisie leek na 32 minuten recht te hebben op een strafschop na een overtreding op Bergwijn, maar scheidsrechter Bas Nijhuis zag er niets in en de VAR greep ook niet in. Waar de derde treffer niet viel uit een strafschop, viel deze vier minuten later wel uit een hoekschop. De Jong kopte bij de eerste paal raak: 3-0. Drie minuten voor rust werd het ook nog 4-0. Een voorzet van Denzel Dumfries werd van richting veranderd en Pereiro kon bij de tweede paal binnentikken.

Na rust nam PSV gas terug en ontsnapte Pablo Rosario aan een rode kaart. De kersverse Oranje-international ging op de enkel van Jafar Arias staan en Nijhuis raadpleegde de VAR. De scheidsrechter zag er echter geen rode kaart in en gaf de middenvelder geel.

Direct na rust was Érick Gutiérrez in de ploeg gekomen voor Jorrit Hendrix en de Mexicaan maakte na 79 minuten de 5-0. FC Emmen kreeg de bal voor het eigen doel niet weg en Gutiérrez kon optimaal profiteren en maakte zijn derde doelpunt van het seizoen. Twee minuten voor het einde viel de laatste treffer. Na een goede actie van invaller Donyell Malen bepaalde Hirving Lozano de eindstand op 6-0.