Van den Brom bezorgd om superieur Ajax en PSV

AZ-coach John van den Brom vindt het jammer dat Ajax en PSV dit seizoen zo veel sterker zijn dan de overige teams in de Eredivisie.

Van den Brom ging met zijn elftal onlangs met 5-0 onderuit bij Ajax, dat in Arnhem al met 0-4 van Vitesse won. "Ook PSV slacht de ene na de andere tegenstander. Voor het Nederlandse voetbal is de huidige ontwikkeling niet goed", zegt de trainer in Voetbal International. AZ staat momenteel op de zesde plaats.

Ajax en PSV gaan volgens Van den Brom dit seizoen veel 'voorspelbare' wedstrijden spelen, terwijl ze juist gebaat zijn bij weerstand. "Wij moeten zorgen dat we daar vlak achter minimaal de beste van de rest zijn. Als je ziet hoe Ajax en PSV kunnen investeren in hun selecties, dat is voor ons geen haalbare kaart."

Na acht speelronden in de Eredivisie heeft PSV nog geen enkel punt laten liggen, terwijl Ajax op vijf punten achterstand tweede staat. Het gat met nummer drie Feyenoord is slechts twee punten. AZ heeft nu twaalf punten, zeven minder dan de Amsterdammers.