Democraten mijden Hillary Clinton als de pest

Het lijkt erop alsof de rol van Hillary Clinton bij de Democratische Partij is uitgespeeld. Tot aan de komende tussentijdse verkiezingen wil bijna geen van de Democratische kandidaten ook maar in de nabijheid van Clinton gezien worden. 

De voormalig kandidaat voor het Amerikaans presidentschap wordt verantwoordelijk gehouden voor het grote verlies van de Democraten en de uitverkiezing van Donald Trump als president tijdens de verkiezingen in 2016. "Ze heeft de kus des doods", aldus een strategiespecialist.

"Democraten willen niet met haar op campagne, omdat overal waar zij komt ze een geur van dood achterlaat en zij de enige politicus is die nog minder populair is dan Trump", aldus diezelfde Democraat. "Dat moet haar toch aan het nadenken zetten."

Veel Democraten waren opgelucht toen Bill en Hillary aankondigden dat hun toernee, die dertien steden zal aandoen, pas na de tussentijdse verkiezingen in november zou beginnen.

Een senator verwoordde de situatie net zo pakkend als de strateeg. "Als ik denk aan hoe wij de meerderheid in het Huis der Afgevaardigden weer terug kunnen winnen, dan denk ik niet aan hen. Ik denk dat het heel verstandig is dat ze onzichtbaar blijven, zeker voor onze kandidaten."

Helaas luistert Hillary niet echt naar haar partij, want ze blijft de publiciteit zoeken en negativiteit over de Republikeinen de ether insmijten, vooral nadat Democraten opriepen tot actie tegen Republikeinse kandidaten. "Het enige wat de Republikeinen nu nog begrijpen en blijkbaar respecteren is kracht", nadat de afgelopen weken Republikeinse vertegenwoordigers slachtoffer werden van lastigvallen en intimidaties in de privésfeer door linkse demonstranten.