Vader eist heronderzoek doodrijden zoon

In augustus 2016 werd de leraar Jeffrey van Driel doodgereden in Leerdam. Volgens officiële lezingen zou de 27-jarige man zonder op-of-om te kijken overgestoken zijn waarna hij werd geschept door een passerende auto. De bestuurder van de auto die Jeffrey doodreed werd uiteindelijk vrijgesproken. De vader van Jeffrey, Chris van Driel,  weigert om zich daarbij neer te leggen en is een eigen onderzoek gestart. Uit dat onderzoek komen nu nieuwe getuigen en feiten naar buiten. 

Chris heeft het politierapport tot op de letter uitgespit en stuitte daarbij op de naam van een getuige in het dossier van de politie. Een getuige die volgens de politie het ongeluk niet gezien zou hebbben. Chris: "Ik heb naar zijn huis gebeld, 's avonds kregen we zijn verklaring op papier. Daaruit bleek dat hij alles had gezien. We waren in shock. Mijn vrouw zat op de bank te huilen."

Geduldig
De verklaring van de nieuwe getuige werpt een heel nieuw licht op de zaak. Zo zou de nieuwe getuige beweren dat Jeffrey juist geduldig aan het wachten was en zelfs een auto voor liet gaan. De nieuwe getuige verklaart verder: "De auto die de fietser schepte, kwam echt uit het niets." Daarnaast beweert deze nieuwe getuige dat de bestuurder uit een hele andere straat kwam dan waaruit de bestuurder verklaarde te komen. 

Advocaat Sébas Diekstra, die de familie vertegenwoordigt, heeft zich daarom tot het OM gewend met de vraag om het dossier te heropenen. Diekstra: "‘Het is voor nabestaanden bijzonder pijnlijk dat een belangrijke verklaring zoals deze niet is meegenomen in het politieonderzoek. Zeker omdat het dus allemaal niet ter sprake is gekomen in de rechtszaak waarmee Jeffreys ouders tevergeefs probeerden vervolging van de doodrijder van hun zoon af te dwingen."