Christenen willen Halloween verbieden

Feestjes zijn leuk, mits ze niet al te onchristelijk zijn, zo lijkt de mening te zijn van het Vak S van de christenen. Waar we in de andere jaren mochten aanschouwen dat de volgelingen van de gespijkerde god een muziekfestival naar de diepste krochten van de hel wilde zenden, zijn ze deze keer in Zoetermeer ontstelt over de viering van het -uit het uiterst christelijke Amerika overgewaaide- Halloween-feest.

Want zo kan god het immers allemaal nooit bedoeld hebben, moet initiatiefnemer en woordvoerder Ben Besuijen gedacht hebben. "Ik zet mijn vraagtekens waarom een vredige stad als Zoetermeer de ruimte geeft voor het verheerlijken van dood en verderf", briest de (ietwat) overijverige dienaar van de Heer. "Dit feest promoot zich als een angstaanjagend bloederig feest". 

En daar heeft Ben best wel een punt. Zo is het inderdaad bedoeld. Tijdens Halloween zijn de straten namelijk gevuld met mummies, vampieren, heksen en ander metal-gespuis. Veel mensen en kinderen vinden dat leuk. Maar Ben niet. Ben vindt dat de burgemeester een einde dient te maken aan deze heidense uitingen. "Bescherm onze kinderen tegen angst en het verheerlijken van dood en verderf. Stop het feest dat georganiseerd wordt door DN Leisure Management".

Het is Ben blijkbaar gelukt het Kwaad een naam te geven. De organisatie van het evenement is inderdaad in handen van het vermaledijde DN Leisure. In tegenstelling tot hoe de wereld er volgens Ben uit ziet, laat Mark Merckens, medewerker van bovengenoemd bedrijf, weten dat het hele feest niets met het geloof te maken heeft. "Het is overgewaaid uit Amerika en het is inmiddels in Nederland en Europa ook echt een fenomeen", aldus de heer Merckens, die hier helemaal gelijk in lijkt te hebben. "We organiseren het al jaren en er komen 30 tot 40 duizend bezoekers op af. Wat ons betreft gaat dat ook dit jaar weer gebeuren. Deze petitie is uit geloofsovertuiging gestart, en ik kan dat niet begrijpen. Maar we moeten er wel respect voor hebben".

Merckens heeft van de gemeente nog niet te horen gekregen dat er dit jaar geen zombie-apocalyps zal plaatsvinden in Zoetermeer. Wellicht helpt het wanneer meer mensen de petitie van Ben ondertekenen. Dat kan eventueel hier. Ben vindt het trouwens prima dat niet-christenen ook een digitale handtekening zetten. Het gaat immers ook om hun zielenheil.

Ben heeft overigens weinig moeite met mensen die het hele jaar met een miniatuurmartelwerktuig om hun hals lopen, waarop een gestikte man met een wond in zijn zij en een doornenkrans op zijn kop hoofd is te zien. Want dat is namelijk helemaal niet het verheerlijken van dood en verderf.