Eredivisie is 'speeltuin' voor PSV en Ajax: "Gapend gat"

Hoewel de verschillen (nog) niet heel groot zijn, is het voor veel voetbalkenners wel duidelijk dat alleen PSV en Ajax dit seizoen om de titel spelen.

Het Algemeen Dagblad kopt maandagochtend dat de Eredivisie 'elke week weer een speeltuin' is. "Ook na een zware Champions League-week wonnen Ajax en PSV moeiteloos hun thuisduels met AZ en VVV. Van serieuze tegenstand is nog amper sprake." De Telegraaf is het daar mee eens en opent met de tekst 'Gapend gat'.

Ook de Volkskrant vindt dat het verschil tussen PSV en Ajax en de rest van de teams groot is. "Ajax - AZ, in aanleg een topduel, was typerend voor het groeiende kwaliteitsverschil tussen PSV en Ajax aan de ene kant van het speelveld en de uitdagers van de elite aan het andere eind. Op het gemakje, speels en nonchalant, rolde Ajax de Noord-Hollandse rivaal op met 5-0, waar het ook 9-1 had kunnen zijn."

PSV is na acht speelronden nog zonder puntenverlies in de Eredivisie, mede dankzij een 3-0 zege op Ajax. De Amsterdammers hebben vijf punten minder dan de titelverdediger en Feyenoord volgt op twee punten van Ajax op plaats drie. Op zondag 28 oktober spelen en Ajax en Feyenoord tegen elkaar in de Johan Cruijff ArenA.