Van Bommel: "Heel trots dat er veel jongens bij het nationale elftal zitten"

Mark van Bommel is trots op het feit dat Ronald Koeman drie debutanten uit de selectie van PSV heeft opgenomen in zijn selectie van Oranje.

Steven Bergwijn, Denzel Dumfries en Pablo Rosario mogen zich voor het eerst melden bij het Nederlands elftal. Donderdag kreeg Van Bommel een telefoontje van Koeman die hem het vertelde.

"Ik ben heel trots dat er veel jongens bij het nationale elftal zitten", vertelt Van Bommel op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen VVV-Venlo. "Een aantal jongens zijn er voor het eerst bij, dat is heel mooi. Het is fantastisch dat zij erbij zitten. Hopelijk krijgen ze een eerste haasje. Dat zijn mooie momenten."

"Koeman belde me om te zeggen wie er geselecteerd waren. Daar werd ik zelfs blij van. Dan voel je je weer even speler. Die blijdschap had ik vroeger ook."

De oproep van Dumfries was een verrassing, aangezien de rechtsback niet tot de voorselectie behoorde. ''Het is fantastisch als je niet in de voorselectie zit en toch wordt opgeroepen. Denzel reageerde heel enthousiast."