AC Milan bekent flirt met 'onhaalbare' Ibrahimovic

AC Milan heeft inderdaad een mogelijke terugkeer van Zlatan Ibrahimovic onderzocht. Dat bevestigt technisch directeur Leonardo.

Het verhaal werd op de 37e verjaardag van de Zweed de wereld in gebracht door Corriere della Sera en het blijkt op waarheid te berusten. Toch is een rentree van de speler van LA Galaxy niet aan de orde.

Ibrahimovic scoorde 42 keer in de Serie A voor AC Milan tussen 2010 en 2012 en trok vervolgens naar Paris Saint-Germain om via Manchester United naar de Major League of Soccer te verhuizen.

Toch blijkt men hem in San Siro niet vergeten te zijn. De club zoekt naar een derde centrumspits om goed te kunnen rouleren met het oog op het drukke programma. Nu heeft de club alleen Gonzalo Higuain en Patrick Cutrone. Zlatan kwam weer in beeld door zijn twintig goals in de Verenigde Staten.

"Iedereen weet dat Ibra nauwe banden heeft met Milaan", begint Leonardo zijn verhaal over het transfergerucht aan Sky Sport Italia. "We kunnen niet ontkennen dat er meer aan de hand was dan alleen het idee om hem te benaderen. Hij blijft een bijzondere speler met specifieke karaktereigenschappen, maar nu is het niet mogelijk."

Trainer Gennaro Gattuso greep het moment aan om jongeling Patrick Cutrone een zetje in de rug te geven. De beloftevolle NxGn-spits doet het uitstekend en scoorde tweemaal tijdens het Europa Leagueduel met Olympiakos. "Ik hoop dat hij uit kan groeien tot de nieuwe Inzaghi, maar hij moet hard blijven werken en met beide benen op de grond blijven staan."