Rotterdammers bezorgen Amsterdamse post

Post NL heeft een tijdelijke oplossing bedacht voor het schrijnende tekort aan postbodes in Amsterdam: iedere dag worden er postbodes vanuit Rotterdam gehaald om in Amsterdam post te komen bezorgen, zo meldt AT5 op haar website. 

Elke dag komen er zo'n achttien postbodes uit de Maasstad om in Amsterdam te bezorgen. Een Rotterdams uitzendbureau helpt Post NL bij het werven van de mobiele postbezorgers. Zoals Miranda. "Ik vind het hartstikke gezellig hierzo. Veel leuker dan in Rotterdam de post bezorgen. De mentaliteit is gewoon heel erg gemoedelijk en sociaal. En in Rotterdam zijn we dat niet zo", zegt Miranda. "In Rotterdam hebben we meer de mentaliteit: niet lullen maar poetsen. Hier is het lullen en poetsen."

Tekort
PostNL kampt al langere tijd met een ernstig tekort aan werknemers. Vorige maand moest zelfs personeel van het hoofdkantoor de straten op om alles in de brievenbussen te krijgen. Voor personeel die de straten van Amsterdam niet gewend zijn is het wel even wennen. Zo ook voor postbezorger Madelijn uit Rotterdam. "Het is heel verwarrend, omdat sommige dingen heel erg door elkaar heen lopen. En huisnummers zijn niet altijd even duidelijk. Maar iedereen helpt je eigenlijk altijd hier. Iedereen is heel sociaal."

Werkdruk
Volgens vakbonden speelt het groeiende takenpakket van de werknemers van PostNL een rol bij het tekort. Zo worden er momenteel acties gepland die moeten voorkomen dat postbodes zelf ook de post moeten nasorteren, iets waar nu nog andere werknemers verantwoordelijk voor zijn. 

Hoe lang het nog nodig blijft om de Rotterdamse bezorgers in te zetten is niet bekend.