Verstappen: "Regen zou me zeker moeten helpen"

Morgen starten de eerste trainingen voor de Grand Prix van Japan en voor vrijdag en zaterdag is er een grote kans op regen. Max Verstappen kijkt al uit naar een buitje tijdens de kwalificatie. 

Alhoewel de regen in Hongarije niet echt behulpzaam was is Verstappen voor de wedstrijd in Suzuka positiever. "Dat lag aan twee dingen, de banden en de balans in de auto. We hadden enorm veel onderstuur de ene kant op en net zo veel overstuur de andere kant op. Dat wisten we na de kwalificatie al, maar toen mochten we niets meer aan de afstelling van de auto veranderen. Het probleem dat we toen hadden, zou opgelost moeten zijn. Of het genoeg is voor pole positie, als het zaterdag regent, dat weet ik niet zeker. Maar regen zou me zeker moeten helpen." Zo lezen we op www.verstappen.nl.

De jonge Nederlander ziet zichzelf niet meteen als favoriet voor het podium. "De vijfde plek is nu reëel. Twee jaar geleden hadden we echt de snelheid en vorig jaar werden we geholpen door een paar gridstraffen. Ik ben bang dat we ook hier in de kwalificatie snelheid tekort komen. Dan wordt het treintje rijden in de race, omdat echt aanvallen er dan niet in zit. Ik verwacht dat we in de kwalificatie weer vijfde en zesde zullen staan, maar hopelijk zitten we er dicht achter, voor het geval er weer iets gebeurt."

Verstappen: "Regen zou me zeker moeten helpen" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Regen zou me zeker moeten helpen" (Pro Shots / Action Images)