De Jong 'groot vraagteken' voor Bayern - Ajax

Frenkie de Jong is met Ajax meegereisd naar München, maar het is nog maar de vraag of hij dinsdag in actie kan komen tegen Bayern.

Dat meldde coach Erik ten Hag maandagavond op de persconferentie. "Hij maakt progressie, daarom is hij mee. Het gaat voortvarend, maar of het snel genoeg gaat voor morgen moeten we nog kijken. Of meespelen haalbaar is, is wel een groot vraagteken", aldus de Ajax-trainer.

Frenkie de Jong miste afgelopen weekend de uitzege bij Fortuna Sittard (0-2) omdat hij last heeft van zijn kuit. De middenvelder traint daarom maandagavond apart van zijn teamgenoten. Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt en Kasper Dolberg zijn wel fit. Volgens Ten Hag kan Dolberg bijna weer een hele wedstrijd spelen. "Hij heeft in zeer korte tijdsbestek veel wedstrijden gespeeld. Hij is dicht bij negentig minuten."

Dusan Tadic schoof bij Ten Hag aan voor de persconferentie en hij vertelde dat Ajax niet voor een gelijkspelletje naar München is gekomen. "We moeten kalm blijven en in onze kwaliteiten geloven. Het zal lastig worden, want Bayern is een van de beste teams ter wereld. Maar we moeten in onze filosofie geloven en de wedstrijd proberen te winnen."