Mulder verbaasd dat Groeneveld niet gecontracteerd is door Nederlandse club

Arnaut Danjuma Groeneveld maakte deze zomer de overstap van NEC naar Club Brugge en werd opgenomen in de voorselectie van Oranje.

De 21-jarige vleugelaanvaller stapte voor anderhalf miljoen euro over naar België en was in twaalf wedstrijden dit seizoen vier keer trefzeker en gaf vier assists.

"Ik vind het wel opvallend dat er geen Nederlandse club is geweest die hem gepakt heeft", vertelt Youri Mulder bij Rondo. "Een club als AZ of Vitesse ofzo. Bij FC Twente zijn ze vorig seizoen bezig geweest om hem aan te trekken, maar als je naar Club Brugge kan.."

Pablo Rosario werd ook opgenomen in de voorselectie door bondscoach Ronald Koeman. De middenvelder beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak bij PSV, nadat hij eerder niet slaagde bij clubs als Feyenoord en Ajax.

"Je zou dan eigenlijk zeggen dat het een moeilijke jongen is. Overal weggestuurd of iets dergelijks, maar dit is geweldig", stelt Jan van Halst. "Ik vind het heel indrukwekkend. Ik zie bij hem geen terugslag en zou niet weten waarom Van Bommel dat blok uit elkaar haalt."