Ex-terrorist maakt zich zorgen om terrorisme in Nederland

Oud-moslimextremist Jason Walters maakt zich zorgen om het Jihadisme in Nederland. Dat moet volgens hem 'fundamenteler' worden aangepakt. Gebeurt dat niet dan moet Nederland nog tientallen jaren rekening houden met kleine en grotere terroristische acties. Dat meldt RTV Utrecht. 

Hij doet zijn uitspraken in een interview met de Volkskrant. Het voormalige lid van de Hofstadgroep zegt het 'verontrustend' te vinden dat er 7 terrorismeverdachten buiten de randstad zijn opgepakt. Dat is volgens Walters een signaal dat het extremistische gedachtengoed over heel Nederland is uitgewaaid. 

Hij zegt verder zijn bedenkingen te hebben bij de de-radicaliseringsprogramma's te hebben die door de overheid worden ingezet. Nadat Walters werd opgepakt keerde hij zich in de gevangenis van het geloof af, en ontwikkelde hij zich tot radicaliseringsdeskundige.

Jason's broer, Jermaine, was minder gelukkig: ook hij was lid van de Hofstadgroep. In 2014 reisde hij met zijn gezin naar het Kalifaat. 9 maanden later kwam hij om het leven bij een bombardement op een wapendepot in Raqqa (Syrië).