PSG evenaart stokoud record dankzij uitblinker Neymar

Ook het achtste competitieduel van Paris Saint-Germain is geëindigd in een zege. Daarmee evenaart de ploeg van Thomas Tüchel een stokoud record. In het seizoen 1936/37 presteerde het tijdens de Tweede Wereldoorlog ter ziele gegane Olympique Lillois het om ook de eerste acht duels van het seizoen te winnen en sindsdien is die prestatie van de eerste Franse landskampioen ooit niet meer geëvenaard, tot nu.

Er staat dit seizoen geen enkele maat op PSG, wat nu al een gat van negen punten heeft geslagen op de naaste belager, Saint-Étienne. Olympique Lyon speelde zaterdag gelijk, Olympique Marseille en Lille, net als Lyon aanvankelijk goed voor dertien punten, komen later dit weekeinde nog in actie.

De Parijzenaren konden tegen Nice weer rekenen op Kylian Mbappé en de jongeling liet zich direct gelden. Teruggekeerd van een schorsing speelde de Fransman een goede wedstrijd, al ging de meeste aandacht na afloop uit naar Neymar. De Braziliaan zorgde na een goede twintig minuten spelen voor de openingstreffer met een sterk afstandsschot.

Hij dacht kort voor rust ook de 0-2 te maken, maar hij bleek buitenspel gestaan te hebben toen hij een voorzet van Mbappé binnentikte. Na rust kwam die vergroting van de voorsprong er alsnog via Christopher Nkunku. Hij was er als de kippen bij om de rebound binnen te werken nadat Mbappé op de doellijn werd afgestopt door een verdediger.

De misère van Nice werd nog groter toen Wylan Cyprien na een uur spelen zijn tweede gele kaart kreeg en het duel moest staken. Met een man meer was het voor PSG een koud kunstje om nog een treffer te maken. Zonder voluit te gaan drukte de ploeg van Tüchel door en mocht Neymar zijn tweede treffer van de avond maken toen Mbappé hem in blessuretijd een niet te missen kans voor leeg doel bood.

Uitslagen Ligue 1 zaterdag
OGC Nice - Paris Saint-Germain 0-3
Angers - Guingamp 0-1
Caen - Amiens 1-0
Olympique Lyon - Nantes 1-1
Stade Reims - Girondins de Bordeaux 0-0
Strasbourg - Dijon 3-0