Barcelona morst opnieuw punten

Barcelona heeft opnieuw punten laten liggen in LaLiga. Tegen Athletic Club kwam de ploeg van Ernesto Valverde niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Na de duels met Girona (2-2) en Leganés (2-1) had de Catalaanse grootmacht iets goed te maken, maar dat zat er eigenlijk geen moment in. De ploeg leek zelfs op een nederlaag af te stevenen, ware het niet dat Ousmane Dembélé sterk inviel met een goal.

Het team van Valverde zocht na het klinken van het rustsignaal gefrustreerd de kleedkamers op. Barcelona had in de eerste 45 minuten weliswaar 65 procent balbezit, maar zonder Sergio Busquets en Lionel Messi haperde de voetbalmachine van de Catalanen. De gevaarlijke momenten rondom het doel van Athletic waren op een hand te tellen en ontstonden vooral via Luis Suárez, die echter te vaak op een eiland stond.

Athletic maakte op zijn beurt een degelijke indruk en had aan een moment voldoende om aan de leiding te gaan. Na een indraaiende bal van Markel Susaeta vanaf links liet Óscar de Marcos aan Sergi Roberto zijn hielen zien en werkte hij de bal diagonaal achter Marc-André ter Stegen: 0-1. De spelers van Barcelona claimden buitenspel, maar Gerard Piqué reageerde te laat na de pass van De Marcos en hief daarmee de buitenspelval op.

In de eerste tien minuten na rust maakten Busquets, als vervanger van de geblesseerde Sergi Roberto, en Messi, als vervanger van de tegenvallende Arturo Vidal hun opwachting. Barcelona zocht met man en macht naar de 1-1, drukte Athletic diep terug op de eigen helft en was na een uur spelen dicht bij de gelijkmaker. Na voorbereidend werk van Ousmane Dembélé werkte Philippe Coutinho de bal tegen het aluminium.

Barcelona had dertien minuten voor tijd opnieuw pech: Messi combineerde met Jordi Alba en mikte het leer vervolgens op de paal. Met Munir El Haddadi in de plaats van Dembélé zette Valverde tien minuten voor tijd zijn laatste troef in en met succes. De invaller werkte luttele minuten later van dichtbij binnen, na een schot annex voorzet van Messi. Barcelona probeerde nog drie punten te pakken, maar de regerend landskampioen kwam niet verder dan een vanwege buitenspel afgekeurd doelpunt van Suárez.

De zeperd betekent dat Barcelona in zes dagen tijd liefst zeven punten heeft laten liggen. Real Madrid kan later vanavond alleen aan kop gaan, als stadsgenoot Atlético Madrid wordt verslagen. Het team van Diego Simeone kan zelf gedeeld koploper worden, als Real wordt verslagen.

Uitslagen Primera Division zaterdag
Real Sociedad - Valencia 0-1
Barcelona - Athletic de Bilbao 1-1
Eibar - Sevilla 1-3
Real Madrid - Atlético Madrid 0-0