Manchester United ook te kijk gezet in Londen

Manchester United blijft maar ploeteren in de Premier League. Het elftal van José Mourinho ging zaterdagmiddag onderuit bij West Ham United.

Na een week waarin opnieuw veel werd geschreven over Mourinho en Paul Pogba en United uitgeschakeld werd in de League Cup, konden de bezoekers in Londen wel een goede start gebruiken. De bal lag echter na vijf minuten spelen al achter David De Gea. Pablo Zabaleta ontsnapte op rechts aan buitenspel en hij bediende met een lage voorzet Felipe Anderson, die fraai achter zijn standbeen scoorde.

In de jacht op de gelijkmaker was Romelu Lukaku vervolgens het dichtst bij een treffer. Hij kopte halverwege de eerste helft een voorzet van Ashley Young tegen de paal. Twee pogingen van Pogba en eentje van Lukaku werden geblokt en Andriy Yarmolenko werd aan de andere kant gevaarlijk toen hij vanuit een hoekschop naast schoot.

United leek daardoor met een kleine achterstand de rust te halen, maar na 43 minuten viel toch de 2-0. Yarmolenko kon vanaf de rand van het strafschopgebied met links uithalen en zijn poging plofte via Victor Lindelöf zomaar in het doel. Kort na de pauze moest De Gea voorkomen dat Mark Noble scoorde en Marko Arnautovic schoot over en naast.

Pas daarna leek de ploeg van Mourinho weer wat dichter bij een doelpunt te komen. Eerst stuitte Pogba op doelman Lukasz Fabianski, die een paar minuten later een uitstekende redding in huis had op een gevaarlijke kopbal van Marouane Fellaini. Vanuit een spelhervatting wist United de marge wel te verkleinen; invaller Marcus Rashford rondde bij de eerste paal een lage hoekschop van Luke Shaw af.

Amper drie minuten later was het verschil echter weer twee. Arnautovic kreeg door het centrum een zee van ruimte om binnen te schuiven na een steekpass van Noble: 3-1. Manchester United blijft daardoor staan op slechts tien punten en het dreigt deze speelronde in het rechterrijtje te belanden. West Ham had tot vandaag pas één keer gewonnen en heeft nu dus wat meer lucht gekregen.