Bill Cosby jaren de cel in voor seksueel misbruik

Bill Cosby mag drie tot tien jaar lang een andere hobby gaan zoeken. De 81-jarige komiek heeft van de rechter te horen gekregen dat hij minimaal drie en maximaal tien jaar door mag brengen in de staatsgevangenis van Pennsylvania wegens het drogeren en misbruiken van Andrea Constand, een oud-basketbalster die destijds op de universiteit van Temple werkzaam was rondom het basketbalteam.

In april werd Cosby al schuldig bevonden op drie punten rondom het misbruik van Constand in 2004, nadat hij haar in haar huis drogeerde. De drie zaken werden tot één zaak samengevoegd, waardoor de maximale straf niet op dertig, maar op tien jaar kwam te staan.

Wat de definitieve straf zou worden hing ervan af of Cosby door de rechter gezien zou worden als een 'gewelddadige zedendelinquent', wat de rechter inderdaad besloot. De verdediging van de oude geilaard, die nu officieel te boek staat als zedendelinquent, heeft laten weten in beroep te gaan tegen de uitspraak en verzocht ook om de straf om te zetten in huisarrest.

Overigens is Constand niet het enige vermoedelijke slachtoffer van de lolbroek. Zo'n zestig vrouwen beschreven Cosby onder meer als seksueel roofdier en een bruut van het ergste soort. De bejaarde zou naast Constand vele andere vrouwen hebben gedrogeerd en misbruikt.