Uitslag PSV - Ajax

PSV is na zes speelronden al vijf punten los in de Eredivisie. Naaste concurrent Ajax ging met 3-0 over de knie in de topper van het weekeinde.

Beide ploegen kenden een sterke seizoenstart en zondag 23 september stond al weken omcirkeld in de voetbalagenda's. PSV werd midweeks met 4-0 verslagen door Barcelona, terwijl Ajax met 3-0 won van AEK Athene. De Eindhovenaren hadden wel een dag langer rust na hun CL-duel en ze speelden bovendien in eigen huis. Toch werd een spannende clash verwacht, maar na iets meer dan een half uur spelen was al duidelijk wie er met de winst vandoor zou gaan.

Ajax had voetballend de overhand en deed daar veel te weinig mee. Alleen Daley Blind kwam voor rust tot een schot op doel en dat stond in schril contrast met de eerdere wedstrijden van het seizoen, waarin Ajax juist kans op kans stapelde. PSV wachtte geduldig af en sloeg genadeloos toe als er achterin gaten vielen bij de Amsterdammers.

Gaston Pereiro opende na 21 minuten de score met een afstandsschot en voor Ajax goed en wel was bekomen van die tegenslag, was het al 2-0 dankzij Luuk de Jong. De spits van PSV kreeg de bal voor de voeten na een slimme kopbal van Jorrit Hendrix en daarna was het voor de aanvaller een koud kunstje om doelman André Onana te passeren.

De keeper ging bij de eerste goal niet vrijuit, maar hield zijn ploeg kort na de tweede treffer in de race door Angelino van een treffer af te houden. Toch viel nog voor rust de genadeklap dankzij Hirving Lozano. Na 35 minuten speeltijd kon de Mexicaan van dichtbij binnentikken nadat Onana wederom een klein slippertje maakte na een schot van Steven Bergwijn.

In de tweede helft legde Ajax meer vuur in het spel dankzij Hakim Ziyech. De middenvelder testte Jeroen Zoet meerdere malen, maar hij bleek wel in goede doen. Lasse Schöne en Klaas-Jan Huntelaar bleven in de kleedkamer achter en hun vervangers Carel Eiting en Kasper Dolberg lieten zich bij vlagen zien namens de bezoekers. PSV liet via Lozano en Bergwijn kansen op een vierde goal liggen en ook van een eretreffer kwam het niet waardoor de ruststand ook de eindstand bleek.

Hirving Lozano juicht na het maken van de 3-0. (Pro Shots / Thomas Bakker)