Teamkillen in Rainbow Six Siege levert nu insta-ban op

Middels een nieuwe patch voor Ubisofts online shooter Rainbow Six Siege worden zwaardere straffen in de game verwerkt voor het neerschieten van je teamgenoten. Na een teamkill volgt er nu onmiddellijk een kick van de server met een 30-minuten time-out op alle gamemodi.

Waar het voorheen nog mogelijk was om na een kick uit een ranked-potje te queuen voor een casual match of een potje terrorist hunt, is de sanctie met deze nieuwe patch uitgebreid naar een volledige ban van een half uur op alle modi. Opeenvolgende overtredingen zorgen voor time-outs van een uur, twee uur en 24 uur. Als je dan een vijfde keer de fout in gaat lig je er een week vanaf.

Het aangescherpte bansysteem is onderdeel van Ubisofts poging om de 'toxiciteitsproblemen' rondom de Siege-community aan te pakken. In juli werd er al een chat-filter geïnstalleerd om homofobe en racistische scheldpartijen de kop in te drukken. De patch, gedoopt patch Y3S3.1, brengt verder nog een scala aan bugfixes met zich mee die je hier kunt bekijken.