Gullit kritisch op houding Neymar en Mbappé

Paris Saint-Germain verloor dinsdag in blessuretijd van Liverpool (3-2) en Ruud Gullit vond dat Neymar en Kylian Mbappé te weinig arbeid verrichtten.

Op beIN Sports vertelde Gullit dat vooral Neymar dat gedrag in zijn ogen wel kan veranderen. "Dit deed hij niet toen hij bij Barcelona speelde, met Lionel Messi en Luis Suarez. Hij moest hard werken, dat was het plan. Ze hadden onder meer de regel om de bal na twaalf seconden terug in het bezit te hebben. Neymar maakte daar deel van uit."

Volgens Gullit kunnen beide sterspelers zich zulk gedrag niet veroorloven in een topwedstrijd tegen Liverpool. "Ik hoop dat de trainer tegen Neymar zegt dat hij mee moet werken, maar dat weten we niet. Het ergste is dat Mbappé nog een geweldige impact heeft door de 2-2 te maken. Deze houding kun je je niet permitteren op dit niveau."

PSG verloor op Anfield door een goal in blessuretijd van invaller Roberto Firmino. In de tweede speelronde, op woensdag 3 oktober, speelt de Franse kampioen een thuiswedstrijd tegen Rode Ster Belgrado. De Serviërs hielden dinsdag voor eigen publiek Napoli op 0-0.