Rallyrijder Tänak pakt derde zege op rij en nadert Neuville in titelstrijd

Rallyrijder Ott Tänak blijft in het wereldkampioenschap maar inlopen op de Belgische kampioenschapsleider Thierry Neuville. De Est schreef de Rally van Turkije op zijn naam, samen met navigator Martin Järveoja.

Neuville was prima onderweg, maar op de wegen rond Marmaris sloeg het noodlot in de openingsproef van zaterdag toe. Na een ongeluk kwam de voorwielophanging door de motorkap heen en dus moesten Neuville en navigator Nicolas Gilsoul met hun Hyundai i20 de dag laten voor wat het was.

Veelvoudig en regerend wereldkampioen Sebastien Ogier nam met Julien Ingrassia de leiding over, maar ook voor dat duo duurde het niet lang: de Ford Fiesta van de Fransen raakte zwaar beschadigd en doordat ze langs de kant van de weg een reparatie uit moesten voeren verloren ze veel tijd.

Een echte strijd om de winst kwam er op de slotdag niet meer. Tänak had de leiding met zijn Toyota Yaris en alleen teamgenoot Jari-Matti Latvala was een bedreiging. Met het oog op de titelstrijd moest de Fin zich echter relatief rustig houden en dus moest hij genoegen nemen met plek twee.

Tänak heeft nu drie opeenvolgende wedstrijden gewonnen en deed perfecte zaken in de titelstrijd. Hij naderde Neuville, die zestiende werd, tot op dertien punten, terwijl nummer drie Ogier als tiende eindigde. Esapekka Lappi, vierde in het WK, reed de rally niet uit.