Huntelaar op schot voor Ajax: "Het is nog niet afgelopen"

Klaas-Jan Huntelaar steekt in topvorm bij Ajax. De spits was zaterdagavond twee keer trefzeker en bracht zijn seizoenstotaal op tien.

"Ik wil altijd meer. Het is nog niet afgelopen", vertelt Huntelaar in gesprek met De Telegraaf. "Ik probeer gewoon zo veel mogelijk energie in de wedstrijd te leggen, te winnen, te scoren en belangrijk te zijn voor de ploeg. Hoeveel goals er uiteindelijk uitkomen, zien we dan wel weer, want het is zaak niet te ver vooruit te kijken. Dan word je misschien te gretig en lukt het juist niet. Het gaat om de focus op het moment."

De 35-jarige spits krijgt mogelijk op korte termijn weer concurrentie van Kasper Dolberg. De Deen maakt maandagavond bij Jong Ajax zijn rentree, nadat hij een tijd uitgeschakeld was met een blessure. Huntelaar vindt het voor Dolberg en voor de ploeg 'goed' dat hij terugkeert in de eerste selectie. "We hebben zo veel mogelijk goede spelers nodig om kampioen te worden. En dat gaan we met z’n allen doen."

Ajax neemt het woensdagavond in de groepsfase van de Champions League op tegen AEK Athene. Van onderschatting wil Huntelaar niets weten. "Er wordt heel makkelijk geroepen dat Ajax wel even overwintert in de Champions League. Maar we zaten bij de loting niet voor niets in pot 3."

"Ajax heeft vier jaar lang niet meegedaan, dus we hoeven ook niet in een keer te gaan ’vliegen’. Het is leuk dat de hoop op overwintering er is en dat de mensen positief zijn. Dat hebben we als team bereikt, maar we moeten het nu echt gaan laten zien."