BelgiŽ heeft ook genoeg van Palestijnse terroristenverheerlijking

België is het verheerlijken van Palestijnse terroristen zat. Belgisch minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander de Croo schort daarom het budget voor de bouw van Palestijnse scholen op.

Reden hiervoor is dat eerder gebouwde scholen, gebouwd met geld van onze zuiderburen, hernoemd zijn naar bekende Palestijnse terroristen. Zo is een meisjesschool in Hebron hernoemd naar Dalal Mughrabi, een Fatah-terroriste die verantwoordelijk is voor de dood van dertien kinderen. Meerdere oproepen van de Belgische regering om de naam te verwijderen werden door de Palestijnen genegeerd.

Mughrabi wordt namelijk als een heldin vereerd in de moslimgemeenschap en wordt geëerd op scholen, maar ook op populaire schoolkampen en zelfs pleinen zijn naar de PLO-activiste vernoemd.

"De verheerlijking van terrorisme of van daders van terroristische daden is onder geen enkele omstandigheid aanvaardbaar. Ons land heeft het Belgische standpunt herhaaldelijk overgemaakt aan het Palestijns Ministerie van Onderwijs. Zolang via schoolnamen terrorisme wordt verheerlijkt, kan België niet rechtstreeks samenwerken met het Palestijns Ministerie voor Onderwijs en blijven budgetten voor scholenbouw opgeschort", aldus De Croo.

België zal niet de volledige ontwikkelingssamenwerking stopzetten en blijft ook samenwerken met Palestijnse vluchtelingorganisaties. Minister De Croo geeft aan dat de Belgen zich blijven inzetten voor verbetering van de mensenrechten en dan vooral focussen op de rechten van meisjes en vrouwen.

Eerder was Noorwegen al woedend nadat de Palestijnen eenzelfde truukje uithaalden met een school in de stad Burqa. De Noren eisten toen teruggave van al het gedoneerde geld en verwijdering van het logo van het Noorse Ministerie van Buitenlandse zaken uit het gebouw.