Weer jonge albino's verdwenen in Mozambique

In het noorden van het Afrikaanse land Mozambique zijn twee jonge albino-kinderen ontvoerd. Beide 11-jarige kinderen zijn 's nachts door onbekenden van hun bed gelicht en verdwenen.

Een tante van één van de ontvoerde kinderen zei dat het kind gewoon bij de grootouders logeerden op het moment van de ontvoering. "We schreeuwden om hulp, maar niemand kwam helpen. De ontvoerders ontsnapten op een motorfiets."


Albino's in Afrika (Foto: gettyimages)

De politie zegt alles op alles te zetten om beide kinderen weer terug te vinden, maar heeft weinig hoop om de kinderen ooit nog levend terug te zien. Het Afrikaanse land staat bekend om de grote populariteit van albino's. Zo gaat het gerucht dat het smeren met zalfjes, gemaakt van albinoledematen, veel geluk en rijkdom kunnen brengen.

Regelmatig worden lijkjes gevonden van albino's waarvan botten uit armen zijn verdwenen of waar de hersenen uit zijn verwijderd. Ook  komt het voor dat lichaamsdelen worden gebruikt als sierraad.

Amnesty International heeft al eerder gewaarschuwd dat de ongeveer dertigduizend albino's in Mozambique gediscrimineerd worden en hun leven niet zeker zijn. Helaas doet de regering niets om de kinderen beter te beschermen in het land waar bijgeloof een serieuze religie is.