Henry Cavill is niet langer Superman

Wat Warner Bros. ook van plan is met de toekomst van hun Worlds of DC films, Superman zal nooit meer hetzelfde zijn. De acteur die de Kryptioniaan sinds 2013 speelt (in de films, althans), Henry Cavill, keert niet meer terug in de rol.

Na het falen van Justice League, Warners tegenhanger van The Avengers, lijkt de studio niet meer te weten wat nu de volgende stappen zijn. Topmensen bij DC Films werden vervangen, massa's ideeën en plannen voor nieuwe films werden bekend gemaakt en... daar kwam vervolgens niet veel van. Op dit moment zijn er drie/vier concrete DC films op komst: Aquaman, Shazam! en Wonder Woman: 1984. Een vervolg op Man of Steel, Suicide Squad, solofilms voor Joker en/of Harley Quinn? Kan allemaal nog, maar hoe zeker we ervan zijn hangt van je bron af (hoewel de origin film over de Joker naar verluidt over dertien maanden uitkomt). Een 'Man of Steel 2' met Cavill zullen we echter niet meer zien.

Cavill en Warner Bros. hebben recentelijk ook niet zo'n succes gehad met de Superman-rol. Bij reshoots voor Justice League 'mocht' de acteur zijn snor, die hij had voor zijn rol in de meest recente Mission: Impossible, niet afscheren. De scènes uit die reshoots waren vervolgens bijzonder goed te herkennen in Justice League door de onnatuurlijke manier waarop de digitale artiesten zijn bovenlip hebben onthaard. En Cavill was dankzij Mission niet beschikbaar voor een cameo in Shazam!, wat het verder moeilijk schijnt te hebben gemaakt tussen de partijen.

Het is niet duidelijk wat Warner Bros. nu precies met Superman gaat doen. Er waren geruchten dat de studio van plan zou zijn geweest op Michael B. Jordan te strikken voor de rol, maar waarschijnlijker is dat de focus wordt verschoven naar Supergirl, het nichtje van Superman die momenteel een eigen tv-serie heeft (waarin een andere Superman ook af en toe te zien is).

Henry Cavill, intussen, hoeft niet stil te zitten; hij speelt de rol van Geralt of Rivia in Netflix' The Witcher.

Justice League: Superman