Cel geëist voor jarenlang misbruik

Bijna vijf jaar lang werd een 22-jarige Goudse door haar stiefvader misbruikt. Vrijwel elke zondag was het raak. Nu stond de man voor de rechter. Hij bekent nagenoeg alles. Het Openbaar Ministerie eiste 48 maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 5 jaar.

Het misbruik begon toen het meisje 13 jaar was en duurde tot ongeveer haar 18e levensjaar. Op zondag, tussen de ochtend- en avonddienst in de kerk, riep verdachte haar thuis naar boven. Daar moest ze zich uitkleden, speciale lingerie aantrekken, en raakte hij haar aan. Een enkele keer werd ze vastgebonden, of gebruikte hij dildo's en vibrators.

Verdachte heeft alles bekend, maar zegt dat er geen sprake was van dwang. Want toen hij een keer met zijn penis naar binnen wilde, sputterde ze tegen. Ze gaf haar grenzen aan en daar heeft hij zich aangehouden, redeneert verdachte. Maar volgens het OM was duidelijk sprake van een overwicht van de stiefvader. Het slachtoffer zegt dat ook in haar aangifte, dat ze bang was wat er zou gebeuren als ze niet zou meedoen.

Het verhaal kwam boven toen het slachtoffer er op latere leeftijd last van kreeg. Ze heeft toen de familie bij elkaar geroepen en het verteld. In de jaren dat het misbruik plaatsvond, waren haar broers altijd gewoon thuis. Ze hadden wel gemerkt dat terwijl zij beneden op de bank zaten, hun vader altijd boven was met hun zusje.

Tijdens het familiegesprek heeft de schoonzus aangegeven dat haar vroeger hetzelfde is overkomen. Dat speelde 33 jaar geleden en is inmiddels verjaard. Het OM heeft daarom eerder al aangegeven niet-ontvankelijk te zijn in die zaak.

Verdachte heeft alle feiten bekend. De politie heeft na het verhoor bij verdachte navraag gedaan naar de lingerie. Het merendeel lag nog in zijn kelder en deze heeft hij aan de politie overhandigd. Het slachtoffer herkende sommige kledingstukken als lingerie die ze door de jaren heen had moeten dragen. Ook de ceintuur van de badjas waarmee zij zegt vastgebonden te zijn.

Verdachte heeft in de loop van de jaren ook een aantal fotoseries van het slachtoffer gemaakt, waarop zij naakt te zien was en seksuele handelingen verrichte. Die zijn nooit aangetroffen, de verdachte zou de usb-sticks hebben vernietigd toen hij verhuisde. Maar omdat zowel hij als het slachtoffer erover verklaren, vindt de officier van justitie toch bewezen dat verdachte zich ook schuldig heeft gemaakt aan het maken van kinderporno.