Babel vergelijkt Oranje met selectie van 2006

Ryan Babel ziet gelijkenissen tussen de Oranje-selectie van nu en de spelersgroep die naar het WK van 2006 in Duitsland ging.

"Ook toen hadden we een selectie met veel talenten die bij hun Nederlandse clubs waren doorgebroken. Daar was ik er eentje van", zegt Babel in Voetbal International. "In de jaren na dat WK maakten veel jongens de stap naar buitenlandse topcompetities. Dat maakte tijdens het EK 2008 een groot verschil."

In de groepsfase van dat EK won het Nederlands elftal eerst met 3-0 van wereldkampioen Italië en vervolgens met 4-1 van Frankrijk, de verliezend finalist in 2006. "We waren als groep in twee jaar tijd een stuk volwassener geworden, door de buitenlandse ervaringen die we op clubniveau hadden opgedaan", aldus Babel.

De 51-voudig international, die zondag scoorde tegen Frankrijk, ziet nu iets soortgelijks gebeuren. "Een deel speelt al bij grote clubs in het buitenland. Jongens als Quincy Promes en Justin Kluivert hebben deze zomer mooie transfers gemaakt. En de Ajax-talenten zullen de komende jaren ook hun stappen maken. Dat gaan we terugzien in het niveau van het Nederlands elftal, daar ben ik van overtuigd."