From Softwares PS VR-game Déraciné komt in november

Déraciné was één van de verrassingen tijdens E3 dit jaar, niet in de laatste plaats omdat het een onverwachtse titel is uit de koker van de Dark Souls-studio. Het betreft hier een wezenlijk ander gamegenre, wat wel blijkt uit de haast serene gameplaybeelden die we gepresenteerd kregen.

In Déraciné bestuur je een geest die onzichtbaar is in het menselijke domein, maar de wereld buiten de tijd kan exploreren. Je wordt opgeroepen in een besloten kostschool waar zes studenten en een rector vertoeven en het is aan jou om een bijzonder mysterie op te lossen. Door met de omgeving te interacten kun je steeds een stapje verder komen, bijvoorbeeld door ergens objecten achter te laten die dan gevonden worden door de bewoners.

Het project wordt begeleid door Dark Souls-bedenker Hidetaka Miyazaki zelf. "Deze titel is ontstaan toen ik me afvroeg of ik een klassieke avonturengame met een rustige snelheid in VR kon maken voor een unieke ervaring", aldus Miyazaki op E3. Déraciné gaat in november voor 30 euro weg in de PlayStation Store en is VR-only.