President woest om noten tijdens vlucht: 'Zelfs honden vreten dit niet'

De president van Sri Lanka is een beetje boos. Maithripala Sirisena vloog afgelopen week met Sri Lankan Airlines van de Nepalese hoofdstad Kathmandu naar zijn eigen hoofdstad Colombo, maar kreeg aan boord een onaangename verrassing.

"Op de terugvlucht serveerden ze wat cashewnoten die echt niet voor mensen bedoeld waren. Zelfs de honden zouden die noten niet vreten, wie keurt deze dingen in vredesnaam goed?", foeterde Sirisena tijdens een toespraak voor een groep boeren in het zuiden van het land.

"Wie keurt dit goed?", vroeg hij zich nog eens af. "Wie is hier verantwoordelijk voor??" Het is niet zo'n beste opmerking voor Sri Lankan Airlines, want het bedrijf heeft al zo'n beetje een miljard dollar aan schulden. De maatschappij reageerde niet op de uitlatingen van Sirisena.

Vier jaar geleden was er ook al ophef rondom cashewnoten. Heather Cho, de dochter van de grote baas van Korean Air, liet een vlucht omkeren omdat een stewardess het in haar achterlijke hoofd haalde mevrouw Cho cashewnoten in een zakje te geven, in plaats van op een bord. 

Niet de stewardess, maar Cho was uiteindelijk de sjaak: ze zat enkele maanden in de cel wegens het in gevaar brengen van de vliegveiligheid.