Man steekt 7 mensen neer in Parijs

De politie in Parijs heeft een man opgepakt die in totaal 7 mensen heeft neergestoken. Vier van zijn slachtoffers zijn zwaargewond geraakt bij de aanval. Volgens Le Parisien gaat het om een man van Afghaanse afkomst. De man wordt verdacht van poging tot moord. Dat meldt de NOS. 

Er zou geen sprake zijn van een terroristische aanslag volgens NOS-correspondert Frank Renout: "Ze zeggen daar geen enkele aanwijzing voor te hebben, maar geven geen details of redenen waarop dat vermoeden is gebaseerd." Volgens een ooggetuige gebeurde de 'aanslag' rond 22:45 op een kade langs een kanaal in het noordoosten van Parijs. 

Bij een bioscoop stak hij drie mensen neer en ging er vervolgens vandoor. Op de kade zouden mensen aan het jeu-de-boulen zijn geweest, waarbij een van de spelers een bal naar de dader gooide om hem te stoppen. Hij zou hem ook geraakt hebben, maar de dader wist te vluchten.  Verderop viel de man nog eens vier mensen aan. Hij werd uiteindelijk overmeesterd door een speciaal commando-team.