Bagnaia oppermachtig in Moto2-race San Marino

Francesco Bagnaia heeft met overmacht de Grand Prix van San Marino in de Moto2 gewonnen. Op het circuit van Misano stond er geen maat op de kampioenschapsleider, die van start tot finish de eerste plek in handen had.

Bagnaia pakte bij de start vanaf poleposition de leiding, waarna alleen Mattia Pasini de kampioenschapsleider aanvankelijk kon volgen. Miguel Oliveira, Bagnaia's voornaamste titelrivaal, reed op de derde plek, voor Marcel Schrötter en Joan Mir, twee tellen achter de koplopers.

Mir haakte af bij Schrötter en Oliveira, die halverwege langzaam de aansluiting bij Pasini leken te vinden, ruim achter Bagnaia. Die aansluiting kwam met zeven ronden te gaan en Oliveira passeerde thuisfavoriet Pasini al snel, waarna ook Schrötter langszij kwam naar de derde plek.

Pasini moest afhaken bi het duo en zag ook Mir nog langszij komen. Die pakte hij wel weer terug, want Mir moest na een stukje afsnijden zijn plek inleveren. Schrötter probeerde Oliveira zonder succes te passeren en eindigde als derde, achter Oliveira en de ongenaakbare Bagnaia.

Romano Fenati werd overigens meer dan terecht zonder pardon uit de race gehaald: op een recht stuk reed hij naast Stefano Manzi en pakte hij het stuur van zijn landgenoot vast, een levensgevaarlijke actie die door de raceleiding gelijk afgestraft werd.