Kampioen Ajax begint Eredivisie vrouwen met winst

Het nieuwe voetbalseizoen in de Eredivisie voor vrouwen is vrijdagavond van start gegaan en zowel de nummers één als twee van vorig jaar begonnen met drie punten.

Kampioen Ajax ontving PEC Zwolle, wat voor weinig problemen zorgde. De van concurrent FC Twente overgekomen Ellen Jansen maakte gelijk indruk en na een goed kwartier kopte ze de 1-0 binnen. Amper een kwartier later tekende ze al voor 2-0, kort voor rust gevolgd door de 2-1 van Maud Asbroek. Het mocht niet baten, want Marjolijn van den Bighelaar zorgde al snel voor 3-1, wat de eindstand bleek.

FC Twente, de nummer twee van vorig jaar, begon met een thuisduel tegen PSV en had het niet heel makkelijk. Het vorig seizoen zo teleurstellend als vijfde geëindigde PSV speelde prima, maar moest de zege aan de thuisploeg laten. Renate Jansen liet kort voor rust de enige goal van de wedstrijd noteren, waarna wat aanvallen van PSV werden geneutraliseerd.

Excelsior/Barendrecht begon het seizoen uitermate goed. Vorig seizoen verloor de club (letterlijk) elke wedstrijd, maar vrijdag werd thuis zowaar gewonnen van ADO Den Haag. De jonge Jolina Amani opende de score kort voor rust, Nidia Bos verdubbelde de score na een uur en daar bleef het bij. VV Alkmaar won thuis in de zeikende regen met 3-1 van Achilles'29.