'Girona tegen FC Barcelona in de USA, gratis voor fans'

Volgens Javier Tebas, de voorzitter van LaLiga, is het 90 procent zeker dat de wedstrijd Girona tegen Barça in Miami gespeeld gaat worden. Spaanse fans zouden de wedstrijd gratis kunnen bezoeken.

"Girona tegen Barcelona wordt voor 90 procent zeker in Amerika gespeeld, maar de overeenkomst gaat niet om slechts één wedstrijd. Het is een veel groter proces", zegt Tebas tegen de Spaanse radiozender Onda Cero.

LaLiga sloot eerder dit jaar een 15-jarige deal met het Amerikaanse bedrijf Relevent, de deal is goed voor 200 miljoen euro. In de deal is opgenomen dat er elk jaar enkele wedstrijden uit de hoogste Spaanse profcompetitie in de Verenigde Staten afgewerkt worden.

Het wordt voor Spaanse clubs geen verplichting om naar de VS af te reizen, slechts clubs die zich vrijwillig aanmelden zullen gaan, aldus Tebas. "Maar dit is groter dan een wedstrijd. Het gaat om strategie en sponsoren."

Doordat de wedstrijd in het Hard Rock Stadion in Miami wordt gespeeld zal Girona dit seizoen niet in eigen stadion tegen de Catalaanse topclub spelen. Daarom stelt Tebas gratis vluchten beschikbaar voor fans van Girona.

Volgens Tebas moet dat zorgen voor interesse bij een grotere hoeveelheid clubs. "Sommige clubs met eenzelfde profiel als Girona hebben nu interesse. Seizoenskaarthouders worden gecompenseerd en er is een mogelijkheid om naar Miami te reizen. Relevent betaalt de kosten."