"Sneijder hoort in categorie Cruijff, Gullit en Van Basten"

Voor de allerlaatste keer komt Wesley Sneijder donderdag in actie namens het Nederlands elftal en daarna is het klaar voor de recordinternational.

Om hem te eren heeft de KNVB zoals bekend besloten om de oefeninterland tegen Peru in teken te stellen van zijn afscheid. Volledig terecht, meent Andy van der Meijde. Hij noemt de speler van Al-Gharafa in één adem met de allerbeste spelers die het tenue van Oranje ooit hebben gedragen.

“Hij hoort in de categorie Johan Cruijff, Ruud Gullit en Marco van Basten, honderd procent. Een Nederlands elftal zonder Sneijder was een mindere ploeg”, aldus de oud-voetballer annex tv-persoonlijkheid tegenover NUsport. “Wesley heeft heel veel betekend voor Oranje en is een van de belangrijkste mensen geweest die het Nederlands voetbal op de kaart heeft gezet. We waren natuurlijk al heel bekend, maar door Sneijder en zijn generatie is dat nóg beter geworden.”

Met het definitieve afscheid van Sneijder verliest de nationale ploeg een leider en uithangbord van de afgelopen jaren, maar volgens Van der Meijde hoeven we ons geen zorgen te maken. Hij heeft al een speler in de selectie van Ronald Koeman gespot die de rol perfect kan overnemen. “Ik zie Ajacied Matthijs de Ligt momenteel echt als de nieuwe leider van het Nederlands elftal”, vervolgt hij zijn verhaal.

Sneijder speelde zijn laatste interland in november van het afgelopen jaar tegen Roemenië en Koeman liet de middenvelder bij zijn aantreden weten dat hij niet meer in aanmerking zou komen voor een plek bij de selectie. Van der Meijde vindt het echter goed dat Sneijder toch nog een ‘echt’ afscheid krijgt: “Als ze dat niet hadden gedaan, had ik Nederland niet meer gesupport. Hij heeft altijd alles gegeven en is niet voor niets recordinternational.”