Totti komt op voor bekritiseerde Kluivert

Justin Kluivert beleeft een moeizame start bij AS Roma, maar de oud-speler van Ajax kan op steun rekenen van clubicoon Francesco Totti.

In een artikel van Corriere dello Sport werd Kluivert net als Patrik Schick als een 'huiler' bestempeld, omdat beide spelers lieten merken dat ze meer speeltijd willen. "Schick en Kluivert zijn twee exceptionele jongens. Ik heb de interviews gelezen. Het is normaal, als ze naar de nationale teams gaan, dat ze bepaalde dingen loslaten. Het is goed dat ze willen laten zien dat ze willen spelen", reageert Totti tegen Roma Radio .

"Op mijn achttiende wilde ik zelf ook altijd spelen, dat is normaal.", aldus de Italiaanse legende. "Het zijn twee uitzonderlijke jongens, die een geweldige toekomst voor zich hebben. Mensen lezen en luisteren naar wat ze allemaal publiceren, maar de realiteit bij Roma kennen wij alleen."

AS Roma pakte slechts vier punten in de eerste drie competitieduels van dit seizoen. Totti had dat zelf ook niet verwacht. "Het is een eigenaardige reeks waar we onze vinger niet echt op kunnen leggen. Alle grote clubs hebben moeite dit seizoen in de Serie A, behalve Juventus, die nu al een gat heeft met de concurrentie. Ons doel blijft eindigen op plek twee tot vier en om de Champions League-groep in te komen."

Justin Kluivert gaf bij zijn debuut in de Serie A de assist voor de winnende goal van Edin Dzeko tegen Torino (0-1). Hij speelde die wedstrijd de laatste twintig minuten mee. Tegen Atalanta (3-3) speelde Kluivert één helft en in de uitwedstrijd tegen AC Milan (2-1 verlies) kwam hij helemaal niet in actie.