Messi verrast door Ronaldo: "Real Madrid minder sterk"

Lionel Messi heeft in de media gereageerd op de overstap die Cristiano Ronaldo de afgelopen transferperiode maakte van Real Madrid naar Juventus.

Messi zag de transfer van zijn rivaal uit de Spaanse competitie niet aankomen. "Ik was verbaasd, want ik kon me niet voorstellen dat hij Real Madrid zou verlaten. Het verraste me ook dat hij ervoor heeft gekozen naar Juventus te vertrekken, omdat er over veel clubs gesproken werd. Al is Juventus natuurlijk een erg grote club", vertelde hij aan Catalunya Ràdio.

Ronaldo leidde de Madrilenen naar vier Champions League-zeges in de laatste vijf jaar. In 2015 was Barcelona voor het laatst de beste van Europa. "Het wordt tijd dat we het toernooi weer eens winnen", aldus Messi, die met Barça de laatste drie jaar telkens in de kwartfinales sneuvelde.

Vorig seizoen zorgde AS Roma voor een mirakel door de return met 3-0 te winnen, nadat het in Camp Nou 4-1 voor de Catalanen werd. "Dat doet nog altijd veel pijn, maar we beschikken over een zeer sterke selectie. Ik ben ervan overtuigd dat we dit seizoen weer een gooi kunnen doen naar de Champions League."

"Zonder Cristiano zal Real Madrid minder sterk zijn, terwijl Juventus in één klap tot de favorieten behoort. Ze hadden al een goede ploeg en nu hebben ze ook nog eens de beschikking over Ronaldo." Barcelona speelt in de groepsfase tegen Tottenham Hotspur, PSV en Internazionale. Real treft Roma, CSKA Moskou en Viktoria Plzen.