2K: Vertel de overheid dat we lootboxes willen

De afgelopen maanden zijn de Belgische en Nederlandse Kansspelautoriteiten voorlopers in de wereld om lootboxes in games te elimineren. In games als Counterstrike en Overwatch zijn hier al kleine overwinningen geboekt, zo ook in de jaarlijkse basketbalserie van uitgever 2K: NBA 2K.

Over een paar weken komt het nieuwe deel, NBA 2K19, uit. In België gaat de game een functie missen, het kunnen kopen van digitale pakketjes kaarten voor echt geld, zal niet meer mogelijk zijn voor onze zuiderburen. Het lootbox-element zou in strijd zijn met de Belgische kansspelwetgeving. De uitgever is het hier natuurlijk niet mee eens, en blijft in gesprek met de Belgische overheid om uit te leggen dat de constructie wel degelijk aan de wetgeving voldoet, ook al hebben ze de functionaliteit zelf wel uit de game gesloopt.

Ze hebben echter wel een plannetje. 2K roept Belgische fans op om contact op te nemen met de overheid en hun duidelijk te maken dat gamers wel degelijk lootboxes in hun games willen. In een kort statement zegt 2K het volgende:

"Specifiek zullen we de mogelijkheid om packs te kopen met premium (niet zelf verdiende) currency/VC uitschakelen. Je kunt nog steeds packs kopen met MyTeam-punten. We blijven in gesprek met de Belgische Kansspelcommissie om uit te leggen hoe NBA 2K en de aankoop van MyTeam-packs al voldoen aan de nationale wetgeving. Als je het hiermee eens bent, raden we je aan contact op te nemen met de lokale overheid om je standpunt duidelijk te maken."

Dus, ben jij van plan de overheid te smeken om het terugbrengen van lootboxes?