Uitslag Feyenoord - NAC

Feyenoord heeft zondag de derde competitiezege van het seizoen geboekt. Op eigen veld waren de Rotterdammers met 4-2 te sterk voor NAC Breda.

Feyenoord begon erg dominant aan de wedstrijd en drukte NAC terug op de eigen held. Na een combinatie met Robin van Persie schoot Steven Berghuis de bal in het zijnet. Mtichell Te Vrede kreeg de eerste mogelijkheid voor de bezoekers en de spits schoot naast. Na een gevaarlijke uitbraak na 23 minuten werd NAC wederom gevaarlijk via Paolo Fernandes, maar Justin Bijlow kon het schot klemmen.

Een minuut later viel de treffer voor de Rotterdammers. Jeremiah St. Juste nam een vrije trap heel snel, gaf de bal aan de volledig vrijstaande Berghuis en de vleugelaanvaller stelde Van Persie in staat om de 1-0 te scoren. Tien minuten later de Bredanaars op gelijke hoogte. Tyrell Malacia maakte in strafschopgebied een overtreding op Mikhail Rosheuvel en Gianluca Nijholt ontfermde zich over de toegekende strafschop en faalde niet: 1-1.

Direct na rust ging de thuisploeg op jacht naar een nieuwe voorsprong en Nijholt voorkwam de 2-1 door een kopbal van St. Juste van de lijn te halen. Benjamin van Leer voorkwam met een uitstekende reflex de tweede treffer door een vrije trap van Jens Toornstra uit de hoek te tikken.

Toch slaagde Feyenoord er na 63 minuten in om wederom op voorsprong te komen. Van Persie komt een bal achterwaarts op de lat, maar de bal verdween via het been van Van Leer alsnog in het doel: 2-1. Tien minuten later gooide de thuisploeg de wedstrijd in het slot. Uit een hoekschop kreeg Van Persie de bal voor zijn voeten en de 35-jarige aanvaller schoot zijn tweede treffer binnen en zijn vierde competitiedoelpunt van het seizoen.

Het verzet van NAC was gebroken en Feyenoord ging op jacht naar meer treffers en in de 78ste minuut slaagde de ploeg erin om de 4-1 te maken. Tonny Vilhena kreeg de bal van Yassin Ayoub en de middenvelder bleef oog in oog met Van Leer koel. NAC slaagde er via Te Vrede nog in om wat terug te doen. De oud-spits van Feyenoord werd diep weggestuurd door Luka Ilic en hij wist Bijlow te passeren.

Jan-Arie van der Heijden (l) en Mikhail Rosheuvel (r). (PRO SHOTS/Kay Int Veen)