NFL: Megacontracten Rodgers, Beckham Jr en Donald

De NFL staat op het punt van beginnen en met de eerste speelweek in aantocht hebben drie spelers nog even een joekel van een nieuw contract getekend. Aaron Rodgers en Odell Beckham Jr hebben hun contracten verlengd en daar kunnen ze de boodschappen wel weer even van betalen.

Quarterback Rodgers had nog twee jaar over op zijn huidige contract bij de Green Bay Packers, die voor een heel groot deel afhankelijk zijn van de superster, vorig jaar grotendeels afwezig door een vroeg opgelopen blessure.

Rodgers heeft een contract getekend tot en met 2023, als hij de veertig aantikt, wat hem naar verluidt zeker 134 miljoen dollar op zal leveren. Hij wordt daarmee de bestbetaalde NFL-speler ooit, met een gemiddeld jaarsalaris van 33,5 miljoen dollar.

Uiteraard zijn er de nodige clausules opgenomen in het contract, waardoor het uiteindelijke totaalbedrag nog flink op kan lopen. Naar verluidt krijgt Rodgers aan het eind van komend seizoen tot 67 miljoen dollar, waar in maart mogelijk nog eens 80 miljoen bij kan komen.

Rodgers bedankte de Packers op social media voor het vertrouwen dat ze in hem hebben. "Ik kijk er naar uit om nog meer memorabele momenten te beleven, dit jaar en nog vele volgende jaren. Het zijn al dertien geweldige jaren geweest en het veertiende seizoen, het 100e in de geschiedenis van Green Bay, gaat geweldig worden. Hier ben ik opgegroeid", aldus de man met de - zo zegt men - belangrijkste baan in de staat Wisconsin.

Rodgers speelt al zijn hele carrière bij de Packers, die hem in 2005 in de draft als 24e oppikten. Als beginnend quarterback heeft hij 103 zeges en 55 nederlagen, terwijl hij de ploeg uit het piepkleine Green Bay in 2010 naar de Super Bowl-winst leidde.

De ervaren quarterback is niet de enige die deze week een megacontract heeft getekend. De New York Giants hebben het contract met Odell Beckham Jr met vijf jaar verlengd, goed voor 65 miljoen dollar aan gegarandeerd salaris en uiteindelijk mogelijk bijna honderd miljoen dollar aan salaris, waarmee Beckham de bestbetaalde wide receiver ooit is.

Tot slot heeft ook defensive end Aaron Donald een contractverlenging getekend en wel bij de Los Angeles Rams. De 27-jarige speler heeft bijgetekend tot en met 2024 en heeft nu een contract ter waarde van 135 miljoen dollar, met 87 miljoen dollar als gegarandeerd salaris. Donald wordt in één klap de bestbetaalde verdedigende speler in de NFL, goed voor 22,5 miljoen dollar per jaar.