Modric wint verkiezing voor UEFA Men's Player of the Year

Luka Modric is uitgeroepen tot de beste speler van het vorige Champions League-seizoen. De Kroaat troefde onder meer Cristiano Ronaldo af.

Alle coaches van de 32 clubs die vorig seizoen in de Champions League speelden brachten hun stem uit, net als 55 journalisten die bij de European Sports Media (ESM) horen. Modric kreeg bij velen van hen de voorkeur boven Ronaldo en de eveneens genomineerde Mohamed Salah. De spelverdeler van Real Madrid werd ook uitgeroepen tot beste middenvelder.

Bij de verkiezing worden naast clubprestaties ook verrichtingen in het nationale team meegewogen. Modric won met Real Madrid de Champions League, de Europese Super Cup en de Spaanse Super Cup. Met zijn land wist hij bovendien de finale van het WK in Rusland te halen.

Tijdens de Champions League-loting in Monaco gingen alle individuele awards voor het vorige seizoen naar Real Madrid, want Keylor Navas en Sergio Ramos kregen de award voor beste keeper en beste verdediger. Ronaldo was niet aanwezig om zijn prijs voor beste aanvaller in ontvangst te nemen.

Modric wint verkiezing voor UEFA Men's Player of the Year (Pro Shots / Action Images)
Modric wint verkiezing voor UEFA Men's Player of the Year (Pro Shots / Action Images)