AS Roma knokt zich na droomstart naast Atalanta

AS Roma is in de tweede speelronde van de Serie A tegen puntenverlies aangelopen. De nummer drie van vorig seizoen had het lastig met Atalanta.

De Romeinen gingen voor eigen publiek nog wel uitstekend van start. Op de eerste speeldag won de ploeg pas in de slotminuten van Torino (0-1), maar nu was het al na zeventig seconden raak. Cengiz Ünder gaf vanaf rechts een indraaiende voorzet en Javier Pastore mikte de bal prachtig achter zijn standbeen langs richting de verre hoek. Via de binnenkant van de paal werd het 1-0.

AS Roma kreeg ondanks die goal niet echt controle over de wedstrijd en Atalanta kwam verdiend langszij. Zo rond de twintigste minuut sloegen de bezoekers twee keer toe. Eerst benutte Timothy Castagne een rebound nadat Duván Zapata tegen de paal knalde en even later profiteerde Emiliano Rigoni uiteindelijk van een enorme verdedigingsfout van Kostas Manolas.

Kort voor rust werd de schade voor Roma zelfs nog groter. Rigoni bepaalde met zijn tweede treffer de ruststand op 1-3. Bij het begin van de tweede helft kwam Justin Kluivert als invaller binnen de lijnen en kort daarna gold hetzelfde voor Hans Hateboer en Marten de Roon bij Atalanta. Met die wissels kon de ploeg uit Bergamo niet voorkomen dat Roma het weer spannend maakte.

Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Alessandro Florenzi de bal namelijk laag onder de keeper door in het doel, waardoor de gastheer weer mocht hopen op een goed resultaat. Na 82 minuten viel ook de 3-3; uit een vrije trap van Pastore maakte Manolas zijn fout uit de eerste helft weer goed. Beide teams kregen daarna nog kansen op de winnende goal, maar die bleef uit.