3 doden bij 'mass-shooting' Jacksonville

Bij een 'mass-shooting' tijdens een game-event in Jacksonville (Florida) zouden minimaal vier mensen om het leven gekomen zijn. Ook zijn er meerdere gewonden te  betreuren. 

De lokale politie roept op om weg te blijven uit het gebied, het gebied is niet veilig. De schutter is op de vlucht geslagen. Ook journalisten en media worden uit het gebied geweerd omwille van de veiligheid. Er is een Swat-team aanwezig. 

Een van de gewonde gamers twittert realtime. Zo schrijft hij dat hij ontzettend veel geluk heeft gehad, en dat slechts zijn duim is geraakt door een kogel. 

De politie meldt nu officieel dat er meerdere doden zijn gevallen. Ook zouden er al veel gewonden naar het ziekenhuis gebracht zijn. Aantallen worden er nog niet genoemd. 

Volgens de politie is er één verdachte dood, en wordt er momenteel 'methodisch' gezocht naar een mogelijke tweede verdachte. Er zouden veel mensen ondergedoken zitten, de politie roept hen op te blijven waar ze zijn en vooral niet in blinde paniek te vluchten.

Mensen die zich in het gebouw bevinden, worden dringend opgeroepen om 911 te bellen zodat ze politie ze kan traceren. 

Op dit moment wordt er een locatie ingericht voor de media.  Er zal om 22:30 uur (Nederlandse tijd) een persconferentie worden gegeven door Sherrif Williams. 

Update 08:35 uur
Het game-tournooi werd  live gestreamd op internet. Tijdens de uitzending zouden schoten te horen zijn waarna de uitzending afgebroken werd. "De schietpartij vond plaats tijdens een kwalificatietoernooi voor een interactief videospel, Madden 19,  waarin spelers op het scherm American Football spelen", zegt VRT-correspondent Michiel Vos.

Volgens de laatste berichten zouden er 3 doden, inclusief de dader, te betreuren zijn. De dader zou de 24-jarige David Katz uit Baltimore zijn, volgens sheriff Mike Williams.  Hij zou hierbij minstens 1 pistool gebruikt hebben en schietend achteruit gelopen hebben. De woning van de vader van Katz is intussen onderzocht door de FBI.