MotoGP Silverstone geannuleerd wegens regen

Liefhebbers van de MotoGP opgelet: de Britse Grand Prix op het circuit van Silverstone gaat zondag niet om 14.00 uur (Nederlandse tijd) van start, maar om 12.30 uur.

De organisatie heeft besloten om de race naar voren te halen, want er wordt zondag zware regenval verwacht op Silverstone. Forse regen zorgde rond de kwalificaties en in de laatste vrije training al voor chaos en de coureurs lieten weten dat een race onder dergelijke omstandigheden simpelweg niet verantwoord is.

Vermoedelijk gaat het vroeg in de middag hard regenen, als de MotoGP voorbij is dus. Vooralsnog staan de Moto3 en Moto2 om 14.00 uur en 15.30 uur gepland, maar we zullen even af moeten wachten hoe het weer zich ontwikkelt.

Update 17.10 uur
Al de hele dag hoost het op Silverstone en keer op keer werd een beslissing uitgesteld. Even leek het erop dat er om 17.50 uur gestart kon worden, maar nu is de definitieve beslissing er dan toch gekomen: even na vijf uur Nederlandse tijd liet de organisatie weten dat de MotoGP, Moto2 en Moto3 allemaal zijn afgelast, een beetje pech, zo aan het einde van de heetste en droogste zomer ooit voor de Britten.