Roemeen aangehouden na gevaarlijke achtervolging

Na een korte, maar gevaarlijk achtervolging, is een Roemeense bestuurder aangehouden. Zijn rijbewijs en auto zijn in beslag genomen. Zaterdag om 16.00 uur waren twee agenten bezig met een verkeerssurveillance en reden over de N285 bij Wagenberg. Aan de overzijde van de weg zagen ze twee auto’s staan in een pechhaven. De achterste auto had een Engels kenteken.

De politie waarschuwt vaker voor verkopers uit Engeland. Deze mannen leggen contact langs de weg en proberen (nep)goud te verkopen. De agenten besloten om die reden de situatie te controleren en keerden hun auto. Maar op datzelfde moment reed de Engelse auto weg en keerde ook. De surveillanceauto keerde ook weer en reed achter de Engelsen aan. In de auto zaten twee mannen.

De agenten zagen dat de auto over een doorgetrokken streep reed en ging spookrijden. Zo reed hij over een kruising. De overige bestuurders schrokken daar zo van dat er gevaarlijke situaties ontstonden omdat ze hard remden. De Engelse auto reed al zigzaggend over de rijbanen, iedere keer een auto inhalend. Uiteindelijk raakte hij een andere auto.

De auto, waarmee hij in aanraking kwam, tolde verschillende keren over de weg. De agenten sprongen uit hun wagen en hielden de bestuurder van de Engelse auto aan. De bijrijder van de Engelse auto was gewond en is later met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto was niet gewond.

De verdachte, een 50-jarige Roemeen, is naar het bureau gebracht. De auto en zijn rijbewijs zijn in beslag genomen. Hij had 500 euro bij zich die ook in beslag zijn genomen om alvast een deel van de gemaakt schade te kunnen betalen. In zijn verklaring gaf hij aan dat hij niet het idee had dat hij zo gevaarlijk had gereden. Hij betoonde wel spijt van zijn gedrag. De reden waarom hij er vandoor ging is niet duidelijk geworden.