Uitslag PEC Zwolle - PSV

PSV is op bezoek bij PEC Zwolle ontsnapt aan puntenverlies. Luuk de Jong maakte ver in blessuretijd het winnende doelpunt.

Het duel in Zwolle kwam vanaf de beginfase meteen los, want scheidsrechter Björn Kuipers wees al na amper een minuut naar de penaltystip. Jeroen Zoet ging in de fout in een duel met Mike van Duinen, maar de aanvaller miste de strafschop vervolgens zelf. Zoet maakte zijn fout weer goed.

PSV nam daarna de controle over en via Luuk de Jong, Denzel Dumfries en Hirving Lozano creëerden de Brabantse bezoekers de nodige kansen. Lozano was het dichtst bij met een poging op de lat. De openingstreffer van PSV kon bijna niet uitblijven en vlak voor rust was het Luuk de Jong die met het hoofd zijn eerste doelpunt van dit seizoen maakte.

De tweede helft was echter nog geen vier minuten oud of PEC Zwolle maakte al 1-1. Vito van Crooij trok vanaf de flank naar binnen en met rechts plaatste hij de bal keurig in de hoek. PEC, dat door twee nederlagen nog puntloos was, kreeg daardoor vleugels en Younes Namli schoot de gastheer bijna op voorsprong. Ook hij knalde tegen de lat.

Kort daarna schoot Namli over en kwam Van Duinen door een ingreep van Daniel Schwaab net niet tot schieten. Zoet hield vervolgens Flemming van scoren af, waardoor het bij 1-1 leek te blijven. Net als vorig seizoen pakte PSV echter in blessuretijd toch de volle buit. Invaller Donyell Malen gaf voor en opnieuw maakte De Jong het af: 1-2.

Het ongelukkige PEC Zwolle is nu de enige Eredivisie-ploeg die nog puntloos is. PSV blijft Ajax twee punten voor en zondag kan ook AZ op negen uit drie komen. De Alkmaarders moeten dan op eigen terrein van Vitesse winnen.

PEC Zwolle

1 - 2

PSV

48' v.Crooy    41' De Jong