Weghorst dankzij VAR niet van het veld gestuurd bij debuut in Bundesliga

VfL Wolfsburg is de Bundesliga begonnen met een hectische thuiszege op Schalke 04. Debutant Wout Weghorst speelde een bijzondere rol.

De nieuweling kreeg halverwege de tweede helft de rode kaart te zien nadat er een overtreding op hem was gemaakt en hij vervolgens opstond en een tegenstander een beuk gaf. Op advies van de VAR draaide scheidsrechter Patrick Ittrich zijn beslissing echter terug. Weghorst ontsnapte met een gele kaart.

Een paar minuten eerder was Schalke 04 wél met een man minder komen te staan. Matija Nastasic kreeg in eerste instantie geel, maar ook hier greep de VAR in en de Servische verdediger moest naar de kleedkamer. Na het incident met Weghorst werd de 26-jarige Oranje-spits al snel gewisseld om erger te voorkomen.

Lange tijd leek het erop dat het enige doelpunt van de wedstrijd al in de eerste helft was gemaakt. John Brooks kopte na ruim een halfuur spelen raak uit een hoekschop. Schalke 04 wist in de slotminuten echter langszij te komen, met tien man dus. Doelpuntenmaker Brooks ging in de fout tegen Salif Sané, waardoor de gasten een strafschop kregen die door Nabil Bentaleb werd benut.

Toch pakte Wolfsburg uiteindelijk in een hectische slotfase de volle buit. Schalke-doelman Ralf Fährmann had zijn elftal een paar keer aardig op de been gehouden, maar op de inzet van Daniel Ginczek, in de vierde minuut van de blessuretijd, had hij geen antwoord: 2-1.