FC Twente morst punten, Sparta en Roda winnen in Keuken Kampioen Divisie

FC Twente heeft de goede seizoensopening in de Keuken Kampioen Divisie geen passend vervolg kunnen geven. Op bezoek bij Helmond Sport bleef de ploeg verrassend steken op 2-2.

De Tukkers brachten de concurrentie vorig weekend direct een slag toe door in eigen huis van Sparta Rotterdam te winnen, maar die voorsprong op de Rotterdammers is nu alweer geslonken tot één punt. Roda JC is vooralsnog foutloos met zes punten uit twee wedstrijden. Go Eagles is echter koploper door een beter doelsaldo. Ook TOP Oss en RKC Waalwijk hebben nog een maximale score.

Helmond Sport - FC Twente
Beide ploegen konden vooral in de beginfase van de eerste helft aan scoren toekomen, maar de doelmannen werden met het nodige kunst- en vliegwerk niet gepasseerd. Op een gegeven moment bleven kansen aan beide kanten van het veld uit en was het wachten op het rustsignaal.

In de tweede helft schoot Furhgill Zeldenrust de thuisploeg op voorsprong, waarna de Tukkers moesten komen. Na tachtig minuten was het raak: Tom Boere benutte een penalty. Vlak voor tijd leek Helmond de winst alsnog binnen te hebben dankzij Bart Meijers, maar Jari Oosterwijk maakte een minuut later weer gelijk zodat een puntendeling onvermijdelijk was: 2-2.

Sparta Rotterdam - FC Volendam
De ploeg van Henk Fräser kon na de nederlaag tegen Twente wel een succesje gebruiken en in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen was het direct raak voor de degradant. Halil Dervisoglu werd de grote man door beide treffers voor zijn rekening te nemen.

Sparta was voor rust veel aan de bal, maar had moeite om door de taaie defensie van de Volendammers te breken. Als dat al lukte, lag Jordi van Stappershoef steeds in de weg. Zo voorkwam hij meerdere keren een treffer van Lars Veldwijk. In de 53 minuut was hij echter kansloos toen de achttienjarige Dervisoglu uithaalde en vlak voor het einde sloeg de jongeling nogmaals toe: 2-0.

De score had hoger uit kunnen vallen als Mohamed Rayhi en Dries Wuytens het viezier op scherp hadden staan, maar daar maalde niemand om in het Kasteel. Met de zege rukt de ploeg op naar boven, terwijl Volendam na twee nederlagen in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie bungelt.

Almere City FC - Roda JC

Roda had al een zege op zak en voegde daar in Almere weer een driepunter bij. De Limburgse titelkandidaat begon sterk aan het duel en was bij tijd en wijle gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de thuisploeg steeds meer aan bod en moest Roda-doelman Tom Muyters af en toe ingrijpen.

In het begin van de tweede helft nam Roda de leiding. Mario Engels, die vorige week twee keer scoorde tegen Ajax, wist wederom het net te vinden, na goed voorbereidend werk van Mohamed El Makrini. Een kwartier voor tijd scoorde Andreas Calcan nog prachtig, maar Roda won toch door de tweede goal van Engels: 1-2.